Stránky

Stránky

17 augusta 2016

Levanduľová panna cota/ Lavender panna cotta

Kto neochutnal, nepochopí, kto ochutnal, nezabudne... taká je levanduľová panna cotta. Recept je veľmi jednoduchý a výsledok vynikajúci. Najbližšie sa chystám na levanduľové sušienky :-)

Recept je na 6ks.

Potrebujeme:
250ml 33% smotany na šľahanie
1KL kvetov z levandule (ja som pridala i stonky, vtedy je chuť výraznejšia)
3PL hnedého cukru
200ml plnotučného mlieka
4 plátky želatíny
fialové potravinárske farbivo alebo domáci sirup z čučoriedok - ako v mojom prípade

Postup:
Smotanu prevaríme spolu s levanduľou a necháme vychladnúť. Potom ju precedíme, vrátime na oheň a spolu s mliekom a cukrom zohrievame (už nevaríme). Plátky želatíny namočíme do studenej vody na 4 minúty, pokiaľ nezačnú bobtať. Zo želatíny vyžmýkame vodu a pridáme ju do smotanovej zmesi, spolu s troškou farbiva (nemusí byť).
Zmes nalejeme do misiek, ktoré sme vopred opláchli studenou vodou a necháme tuhnúť v chladničke aspoň 5 hodín. 
Po stuhnutí vyklopíme z formičiek a podávame samostatne alebo preliate ovocnou omáčkou a pod..
Prajem dobrú chuť!

 

4 komentáre:

  1. Tak to musela byť pochúťka! A k tomu lahodí aj oku, levanduľa je len levanduľa, tej sa nič nevyrovná!
    Kubko si určite oblizoval pusku!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasne, ochutnávka bola večer a to už Kubko vyhlásil, že má plné bruško, ale táto maškrta sa mu ešte zmestila :-)
      Je to dosť výrazná chuť, takže kto nemá rád levanduľu, asi si nepochutí.
      Pááá

      Odstrániť
  2. Adinko, to je náhoda. Panna cottu mám v lednici připravenou na večerní návštěvu. tedy bez levandule. Ta tvoje vypadá opravdu moc krásně!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne, určite aj tá Tvoja bola vynikajúca.
      Pá,pekný večer,
      A.

      Odstrániť