Kto neochutnal, nepochopí, kto ochutnal, nezabudne... taká je levanduľová panna cotta. Recept je veľmi jednoduchý a výsledok vynikajúci. Najbližšie sa chystám na levanduľové sušienky :-)
Recept je na 6ks.
Potrebujeme:
250ml 33% smotany na šľahanie
1KL kvetov z levandule (ja som pridala i stonky, vtedy je chuť výraznejšia)
3PL hnedého cukru
200ml plnotučného mlieka
4 plátky želatíny
fialové potravinárske farbivo alebo domáci sirup z čučoriedok - ako v mojom prípade
Postup:
Smotanu prevaríme spolu s levanduľou a necháme vychladnúť. Potom ju precedíme, vrátime na oheň a spolu s mliekom a cukrom zohrievame (už nevaríme). Plátky želatíny namočíme do studenej vody na 4 minúty, pokiaľ nezačnú bobtať. Zo želatíny vyžmýkame vodu a pridáme ju do smotanovej zmesi, spolu s troškou farbiva (nemusí byť).
Zmes nalejeme do misiek, ktoré sme vopred opláchli studenou vodou a necháme tuhnúť v chladničke aspoň 5 hodín.
Po stuhnutí vyklopíme z formičiek a podávame samostatne alebo preliate ovocnou omáčkou a pod..
Prajem dobrú chuť!
Recept je na 6ks.
Potrebujeme:
250ml 33% smotany na šľahanie
1KL kvetov z levandule (ja som pridala i stonky, vtedy je chuť výraznejšia)
3PL hnedého cukru
200ml plnotučného mlieka
4 plátky želatíny
fialové potravinárske farbivo alebo domáci sirup z čučoriedok - ako v mojom prípade
Postup:
Smotanu prevaríme spolu s levanduľou a necháme vychladnúť. Potom ju precedíme, vrátime na oheň a spolu s mliekom a cukrom zohrievame (už nevaríme). Plátky želatíny namočíme do studenej vody na 4 minúty, pokiaľ nezačnú bobtať. Zo želatíny vyžmýkame vodu a pridáme ju do smotanovej zmesi, spolu s troškou farbiva (nemusí byť).
Zmes nalejeme do misiek, ktoré sme vopred opláchli studenou vodou a necháme tuhnúť v chladničke aspoň 5 hodín.
Po stuhnutí vyklopíme z formičiek a podávame samostatne alebo preliate ovocnou omáčkou a pod..
Prajem dobrú chuť!
Tak to musela byť pochúťka! A k tomu lahodí aj oku, levanduľa je len levanduľa, tej sa nič nevyrovná!
OdpovedaťOdstrániťKubko si určite oblizoval pusku!
Pá
Jasne, ochutnávka bola večer a to už Kubko vyhlásil, že má plné bruško, ale táto maškrta sa mu ešte zmestila :-)
OdstrániťJe to dosť výrazná chuť, takže kto nemá rád levanduľu, asi si nepochutí.
Pááá
Adinko, to je náhoda. Panna cottu mám v lednici připravenou na večerní návštěvu. tedy bez levandule. Ta tvoje vypadá opravdu moc krásně!
OdpovedaťOdstrániťMěj hezký den, Helena
Ďakujem krásne, určite aj tá Tvoja bola vynikajúca.
OdstrániťPá,pekný večer,
A.