Stránky

Stránky

31 decembra 2013

PF 2014


Želám Vám úspešný a usmievavý Nový rok 2014 plný krásnych okamihov!!!

A teraz moje dnešné pečenie:
ČOKOLÁDOVÉ LAVA CAKE
3 celé vajcia, 60g kryštálového cukru, 100g horkej čokolády (min.50%), 125g masla, 80g hladkej múky, 1PL kakaa
Postup: Nad parou si roztopte maslo s čokoládou a zatiaľ vyšľahajte vajcia s cukrom. Potom primiešajte čokoládovú zmes k vajciam s cukrom a nakoniec pridávajte múku a kakao. Vyšľahajte do hladka a hotovo. Vymastite a vysypte múkou formičky a predhrejte rúru na 200 stupňov. Naplňte formičky cestom do 3/4 a dajte piecť. A teraz prichádza na rad to najťažšie. Treba striehnuť pri rúre a dávať pozor aby sme koláčiky neprepiekli, inak nebudú vovnútri tekuté. V mojich keramických formičkách to trvalo cca 15 minút a bolo to akurát. Cesto sa krásne nadvihne a na dotyk bude pevné, vtedy je správny čas na vybratie.
Koláčik sa dákrásne vyklopiť na tanierik, dozdobíme vanilkovou zmrzlinou. Z tejto dávky vyjdú 4 väčšie Lave cake. :-)
Dobré maškrtenie!



25 decembra 2013

Naše Vianoce 2013


Konečne mám chvíľku času, aby som vám milí priatelia popriala pekné vianočné sviatky,
hlavne veľa pohody v kruhu svojich najbližších!!!
A teraz malá ukážka môjho tohtoročného pečenia:
Makové hviezdičky

Kokosovo-linecké koláčiky


Gaštanové stromčeky plnené domácim karamelovým likérom

Lieskovcové pusinky

Hermínkine keksy
Masarykove keksy

Štedrák

Medovníky



 





 














24 decembra 2013

Merry Christmas!!!

Keď sviatočná koleda pohladí Vám uško, keď voňavý medovník naplní Vám bruško, keď pichľavý stromček ozdobí Vám domček, uvítajte Vianoc čas,keď je šťastný každý z Vás. Krásne sviatky vám praje Aďka s rodinou. Frohe Weihnachten und ein glueckliches neues Jahr 2014!

26 októbra 2013

Cica 3 / Dia Katze 3

Milé tvorilky,
srdečne Vás pozdravujem a ďakujem za každú návštevu na mojom blogu.
Táto mačka je posledná z troch a trvala mi najkratšie. Už sa len s nimi realizovať ďalej...
Prajem pekný víkend! U nás je pracovný, robíme zámkovú dlažbu, potom závlahy a kladený trávnik :-)
A.

Samozrejme, keď som fotila výšivku, aj Alex pridal pózu.









20 septembra 2013

Cica 2/ Die Katze 2

Konečne som dokončila druhú cicu, ešte ma čaká jedna :-) a bude sa šiť.
Prajem vám krásny víkend!
A.



20 júna 2013

Cica 1 / Die Katze 1

Milí priatelia,
rozhodla som sa, že si ušijem svoje prvé obliečky na vankúšiky a aby neboli také fádne, budú s motívom mačiek... Tak tu je prvá.




























Prajem pekný deň!
A.

16 júna 2013

Ružičkovo-modrá sada

Milé tvorilky,
srdečne Vás pozdravujem. Tak konečne som po večeroch dokončila túto modrú sadu - (servítkovou technikou), verím, že sa bude páčiť :-)
Sada obsahuje: 6x podložku pod šálku, veľkú dózu, malú dózu, fľašu s kávpu a črepníček.
Prajem pekné nedeľné popoludnie!
A.

































________
Juni 2013








30 mája 2013

Moje promócie

Milí priatelia,
s radosťou Vám oznamujem, že už som promovaná magistra :-) Stalo sa tak 25.5.2013, ale akosi som skôr nestihla vložiť príspevok.
Ďakujem za mnohé blogové priateľstvá !
A.
P.s.: Pomôžem Vám, ja som v prvom rade, piata z prava

Moji kolegovia, s ktorými sme drali lavice... teda časť,
 lebo niektorí promovali inokedy
































Tortička od našich :-)

13 mája 2013

Pre oslávenca

Konečne som odštátnicovala a mohli sme ísť gratulovať k aprílovej 60-tke nášmu dedkovi, (je prezidentom futbalového družstva), preto ten motív!
Ešte raz prajeme všetko najlepšie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A+J+A+J

Servítková technika























Jahodová torta so šľahačkovo-tvarohovým krémom













A Kubko s jeho najobľúbenejšou činnosťou - kamienkami
















_______
May 2013

09 mája 2013

Výborný rebarborovo-ovocný koláčik / Rhubarbkolách mit Obst

Zdravím Vás milé tvorilky,
konečne som sa dostala k tomu, aby som vložila nový príspevok. Tentokrát je to koláčik, ktorý som piekla včera, 8.5. a je naozaj výborný. Verím, že ním niekoho inšpirujem.
Prajem Vám krásny dník!
A.

A tu je recept:
400 g očistenej rebarbory (očistenú nakrájať na 1 cm kúsky, zasypať kryštálovým cukrom a nechať odstáť pár hodín)

2 poháre kyslej smotany (pohár s objemom 200 ml)
2 vajcia
2 PL oleja
2 poháre polohrubej múky
1 pohár kryštálového cukru
1 prášok do pečiva

Drobenka:
50 g masla
80 g hrubej múky
40 g práškového cukru = konzistencia by mala byť sypká

POSTUP:
Do misy dáme kyslú smotanu, cukor a žĺtky a spolu vymiešame, potom pridáme múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vopred namastili a vysypali polohrubou múkou. Navrch poukladáme rebarboru, ovocie podľa sezóny, či chuti a povrch posypeme drobenkou. Pečieme pri 190C cca. 35 - 40 min.



                   
                         













                         














_______
May 2013

04 mája 2013

Konečne... / Endlich...

Milí priatelia,

s hrdosťou Vám oznamujem, že včera, t.j. 3.5.2013 sa so mňa stal magister. Tým, ktorí mi verili a fandili veľmi pekne ďakujem za podporu!!!
A.
Liebe Freunde,

mit Stolz möchte ich Ihnen erteilen, dass ich seit gestern, d.h. ab dem 3.5.2013, Magister bin. Hiermit möchte ich mich bei allen die mir glaubten und mich unterstützt hatten bedanken!!! 
A.

20 marca 2013

Tortička pre oslávenca

16.3.2013 mal môj manželík narodeniny, tak dostal okrem iného i túto tortičku. Bola výborná, zožala veľký úspech. A tu je recept a prikladám pár fotiek. Inšpiráciu som našla u Lucii

Black and white alebo čokoládová torta s parížskou šľahačkou z bielej čokolády


Potrebujeme :
6 vajec
70 g polohrubej múky
150 g krupicového cukru
100g čokolády tmavej
1/2 prášku do pečiva
cca 50g kakaa, záleží od druhu, treba sa orientovať podľa farby

malinový lekvár - na potretie korpusu
Krém:
500 ml šľahačky
250g mascarpone
2 lyžice práškového cukru
100g bielej čokolády
2 stužovače
2 PL vanilková esencia

Na ozdobu:

50g bielej čokolády
50g tmavej čokolády

Na korpus si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny a pridáme roztopenú a vychladenú čokoládu. Vyšľahané bielka pomaly zamiešavame do žĺtkovej peny a postupne primiešavame aj múku s práškom do pečiva. Pečieme pri 160st, cca 20 minút. Overujeme pichnutím špajle.

Na parížsky krém si deň dopredu uvaríme šľahačku s bielou čokoládou a necháme dobre vychladnúť v chladničke. Na druhý deň ju vyšľaháme so stužovačmi a primiešame do osladeného mascarpone.
Vychladnutý korpus si 2x prekrojíme, potrieme kyslým džemom a dáme 1/3 krému, prikryjeme, nadžemujeme, potrieme krémom a prikryjeme. Vrch torty potrieme zvyšným krémom a posypeme hoblinkami čokolády a dáme stuhnúť.
Výborne drží tvar i na druhý deň.





                         
                           
                              A naše detičky :-)