Vitajte!
Kubko má do školy pripraviť projekt v AJ, presnejšie recept a tak sme sa rozhodli si dnes ráno po dlhej dobe pripraviť wafle a aby som ich mohla aj ja, tak ryžové. Sú skvelé, nelepia sa, sú chrumkavé, vo vnútri mäkké a hlavne rýchlo pripravené. Ak cesto nespotrebujete ihneď, prelejte ho do pohára a v chladničke vydrží deň.
Máte radi wafle a robíte ich doma? Ja mám rada aj jablkové, či kakaové.
RYŽOVÉ WAFLE (cca 10ks)
(Gluten free)
Suroviny:
2 vajcia
350ml kefíru
100ml rozpusteného vlažného masla
štipka soli
180g ryžovej múky
100g tapiokového škrobu
80g zemiakového škrobu
2PL medu
2KL prášku do pečiva
POSTUP:
Všetky ingrediencie spolu metličkou vymiešame na kompaktné cesto, ktoré necháme cca 10 minút odpočinúť.
Zo zmesi pečieme na vymastenom waflovači wafle, cca 4 minúty alebo dozlatova. Ja ich nechávam vychladnúť na mriežke, aby nezvlhli a boli chrumkavé.
Podávame s džemom, nutellou, arašidovým maslom, ovocím... to už je len na vás ☺
Dobrú chuť!
Majte ešte peknú nedeľu. My sa chystáme na obed a do kina...