Stránky

Stránky

12 augusta 2021

Po roku opäť Orava

Vitajte!

Dnes vám ukážem našu dovolenku zo Západných Tatier, presnejšie Oravy, kam chodíme v rovnakom čase už veľa rokov :-) a stále sme ubytovaný na tom istom mieste. Ešte z minulého roka sme mali zaplatený zájazd do Turecka, ale rozhodli sme sa tento rok za hranice nevycestovať, nakoľko sa nám to nezdalo bezpečné a vhodné. 



Stromov  ubúda, niektoré miesta sú po ťažbe zarastené iba burinou a zvyškami haluzí... :-(


Ale nájdu sa aj pekné miesta, ako napríklad na našom výstupe Salatín (1790 mnm). Časť sme sa vyviezli lanovkou, zvyšok sme museli vyšľapať sami 😌




Počas dovolenky nám viac pršalo ako svietilo slnko, ale i tak sme si oddýchli a boli často v lese. Ani si nepamätám, kedy nám naposledy takto v kuse pršalo a bolo zima. 

Rástli rôzne huby...


Alexík strážil hlavne na chatke (bolo to s ním niektoré dni dosť zlé) a my sme každý deň priniesli takéto krásne úlovky, hlavne moji dvaja chlapi ❤❤❤ A tak sme aj veľa sušili :-) a degustovali.






Nazbierali sme čučoriedky, časť aj kúpili, aj brusnice sa nám podarilo zohnať. A cestou domov aj ovčie výrobky. Tu sú výsledky mojej práce po návrate, teda len malá ukážka :-)





Kubko si po prvýkrát vyskúšal aj lezeckú dráhu a na druhý deň pre veľký úspech opäť.


A od príchodu len periem, zaváram, vybaľujem... Škoda, že nám tento rok nevyšlo stretko s blogerkou Dankou, tak snáď na budúci rok.

Po večeroch som aj trochu čítala, Psia duša je skvelá kniha, milujem aj filmové spracovanie 1 a 2. Ešte mám pred sebou cca 140 strán.

A ako dovolenkujete vy?
Pekný deň,
A.