Stránky

Stránky

18 júla 2021

Bielková oriešková roláda bez múky

Vitajte!

Neviem ako u vás, ale u nás sa prehnala riadna búrka, miestami nebolo vôbec vidieť (boli sme na ceste domov ), zatiaľ mi napršalo do dvoch izieb...

Dnes vás pozvem na roládu, práve ju degustujeme ☺ kým ešte je. Je to rýchly, nenáročný a vynikajúci gluten free recept a chutí nielen mne...

BIELKOVÁ ORIEŠKOVÁ ROLÁDA 

Potrebujeme:

140g bielkov (cca 5 bielkov)

100g práškového cukru

50g mletých mandlí

40g mletých vlašských orechov (alebo lieskovcov)


Na dokončenie:

domáci marhuľový džem, šľahačka, stužovač šľahačky, horká čokoláda


POSTUP:

Bielky najskôr pomaly šľaháme mixérom do peny, potom na vyšších obrátkach sypeme cukor a šľaháme do hustej, lesklej peny. Následne len ručne zamiešame zmes orechov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (nie úplne na celý plech, cesto by bolo veľmi tenké) a pri 200C pečieme cca 10-12 minút.


Čistú utierku posypeme práškovým cukrom a upečenú roládu naň vyklopíme a necháme vychladnúť. Až potom stiahneme papier na pečenie, pôjde to ľahko.

Naplníme džemom, vyšľahanou šľahačkou a opatrne zrolujeme. Vrch ozdobíme čokoládou a necháme aspoň 1 hodinu odležať v chladničke.

Prajem dobrú chuť! Roláda je vynikajúca ❤❤❤ 



Prajem peknú nedeľu!

A.