Vitajte!
Neviem ako u vás, ale u nás sa prehnala riadna búrka, miestami nebolo vôbec vidieť (boli sme na ceste domov ), zatiaľ mi napršalo do dvoch izieb...
Dnes vás pozvem na roládu, práve ju degustujeme ☺ kým ešte je. Je to rýchly, nenáročný a vynikajúci gluten free recept a chutí nielen mne...
BIELKOVÁ ORIEŠKOVÁ ROLÁDA
Potrebujeme:
140g bielkov (cca 5 bielkov)
100g práškového cukru
50g mletých mandlí
40g mletých vlašských orechov (alebo lieskovcov)
Na dokončenie:
domáci marhuľový džem, šľahačka, stužovač šľahačky, horká čokoláda
POSTUP:
Bielky najskôr pomaly šľaháme mixérom do peny, potom na vyšších obrátkach sypeme cukor a šľaháme do hustej, lesklej peny. Následne len ručne zamiešame zmes orechov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (nie úplne na celý plech, cesto by bolo veľmi tenké) a pri 200C pečieme cca 10-12 minút.
Čistú utierku posypeme práškovým cukrom a upečenú roládu naň vyklopíme a necháme vychladnúť. Až potom stiahneme papier na pečenie, pôjde to ľahko.
Naplníme džemom, vyšľahanou šľahačkou a opatrne zrolujeme. Vrch ozdobíme čokoládou a necháme aspoň 1 hodinu odležať v chladničke.
Prajem dobrú chuť! Roláda je vynikajúca ❤❤❤
Prajem peknú nedeľu!
A.