Stránky

Stránky

17 marca 2021

Gaštanový cheescake

Vitajte!

Ďakujem za všetky vaše komentáre k predchádzajúcemu príspevku, potešili, povzbudili, zahriali pri 💜 ...

Dnes vám ponúkam recept na "gaštanový čískejk", ktorý som včera piekla manželovi k jeho 44. narodeninám. A musím povedať, že dnes je ešte chutnejší a výraznejší ako včera ☺ Nie je náročný na prípravu, nám chutí a keďže ho tu na svojom blogu nemám, musím to napraviť. Možno niekoho aj inširujem...


GAŠTANOVÝ 🎂

Korpus:

200g kakaových sušienok (alebo maslových a 2PL kakaa)

90g masla


Náplň:

500g mascarpone

1 tvaroh vo vaničke

300ml kyslej hustej smotany

4 celé vajcia

100g práškového cukru (alebo podľa chuti)

1 vanilkový cukor

1PL rumu 

250g gaštanového pyré v kocke

1KL kukuričného škrobu


POSTUP:

Sušienky rozmrvíme, zmiešame s maslom a natlačíme do väčšej formy aj na boky a pečieme pri  180C cca 8 minút.

Ručným šľahačom vymiešame všetky suroviny do náplne na hladký krém... Nalejeme na vychladnutý sušienkový základ a pečieme cca 70 minút, po upečení by sa mal ešte v strede triasť :-)

Rúru vypneme, dvierka otvoríme a čískejk v nej necháme asi hodinku vychladnúť. Klesne...

Odložíme ho do chladničky na min. 6 hodín, najlepšie na celú noc. Zdobíme podľa chuti a preferencií a už nám nič nebráni v podávaní. Ja som ho dozdobila tekutou horkou čokoládou, guľkami z gaštanového pyré, jahodami sušenými mrazom a hoblinami čokolády...

Dobrú chuť!







Ak som vám narobila chute, ešte máme, rada ponúknem
😊.

Nabudúce vám ukážem pokrok na celoročnej výšivke.


Pekný deň, nech sa vám darí,

A.