Vitajte!
Včera sme mali doma "obrovskú chuť" na niečo sladké a dobré.... a z gaštanov a keďže gaštanové jazýčky máme radi, padla voľba na ne. Recept je môj, rokmi overený, nenáročný na čas i suroviny. Spolu s tuhnutím zákusok môžete podávať do hodinky ☺
GAŠTANOVÉ JAZÝČKY
Potrebujeme:
250g gaštanového pyré
20g zmäknutého masla
50g vlašských orechov
50g detských piškót
1PL práškového cukru
1KL rumu (alebo rumovej arómy)
A na záver 200g čokolády (ja som použila 82%)
1PL tuku
POSTUP:
Orechy, cukor a piškóty spolu zmixujeme na prášok, následne pridáme pyré, rum a maslo a vypracujeme stredne pevnú hmotu, z ktorej tvoríme jazýčky.
Kubko bol prvý ochutnávač, síce sa vyjadril, že je to málo sladké, ale o chvíľku si pridal ďalší kúsok 😘
Prajem vám krásny víkend! My sa dnes na obed chystáme celá rodinka dať sa očkovať proti chrípke. Ja sa dávam už niekoľko rokov, pre mojich chlapov to bude premiéra... Dnešný rok sú nedostatkovým tovarom :-)
A.