Pekný deň milé bloggerky!
Po dlhej dobe zase jeden recept na bábovku.
Piekla som ju pred pár dňami kamoške k narodeninám :-)
Milujem pečenie báboviek a cheescakekov.
Potrebujeme:
4 vajcia
1 hrnček kryštálového cukru na karamel
1/2 hrnčeka kryštálového cukru
1 šľahačkovú smotanu 200ml
štipku soli
1 hrnček oleja
3 hrnčeky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
8 karamelový ch cukríkov typu krowky
1PL karamelového krému LOTUS (nemusí byť)
POSTUP:
Cukor upálime na karamel, vlejeme zohriatu šľahačkovú smotanu a miešame do rozpustenia karamelu. Nakoniec vmiešame soľ.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, preosiatu múku s práškom do pečiva a vychladnutý karamel so šľahačkou. Na záver vmiešame aj karamelový krém a nadrobno nasekané krowky.
Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vopred vymastili a vysypali múkou a pečieme pri 170C cca 20 minút, potom teplotu stiahneme na 160C a ešte dopekáme cca 30 minút. Najlepšie je urobiť test špajdľou, či sa cesto nelepí, ale ak narazíte na cukrík, tam sa to lepiť bude :-)
Bábovku necháme vo forme chladnúť 20 minút, následne vyklopíme a pocukrujeme.
Prajem dobrú chuť! Kombinácia bábovka a šľahačka je super.
Po dlhej dobe zase jeden recept na bábovku.
Piekla som ju pred pár dňami kamoške k narodeninám :-)
Milujem pečenie báboviek a cheescakekov.
KARAMELOVÁ BÁBOVKA
1 hrnček = 200ml
Potrebujeme:
4 vajcia
1 hrnček kryštálového cukru na karamel
1/2 hrnčeka kryštálového cukru
1 šľahačkovú smotanu 200ml
štipku soli
1 hrnček oleja
3 hrnčeky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
8 karamelový ch cukríkov typu krowky
1PL karamelového krému LOTUS (nemusí byť)
POSTUP:
Cukor upálime na karamel, vlejeme zohriatu šľahačkovú smotanu a miešame do rozpustenia karamelu. Nakoniec vmiešame soľ.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, preosiatu múku s práškom do pečiva a vychladnutý karamel so šľahačkou. Na záver vmiešame aj karamelový krém a nadrobno nasekané krowky.
Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vopred vymastili a vysypali múkou a pečieme pri 170C cca 20 minút, potom teplotu stiahneme na 160C a ešte dopekáme cca 30 minút. Najlepšie je urobiť test špajdľou, či sa cesto nelepí, ale ak narazíte na cukrík, tam sa to lepiť bude :-)
Bábovku necháme vo forme chladnúť 20 minút, následne vyklopíme a pocukrujeme.
Prajem dobrú chuť! Kombinácia bábovka a šľahačka je super.
Figy sú z mojej záhradky. Stále ich dozrieva dosť, ani ich nestíham jesť :-)
Asi po roku sme boli v Ikei, potrebovala som čistič na kožu a ten ich je naj. Majú aj nové čaje, aspoň ja som ich doposiaľ nezaregistrovala, ten môj je biely a zelený čaj s príchuťou čerešní a nesmela chýbať ani ich bezlepková torta, ktorá najviac chutí Kubkovi...
Prajem vám pekný týždeň.
My sme opäť doma, Kubík má zapálený bedrový kĺb (päť dní po doliečení angíny) a po lieku na urgente dostal anafylaktický šok...tak sa liečime :-(
Torta e quei fichi devono essere una delizia.
OdpovedaťOdstrániťBuona giornata.
Thank you very much!
OdstrániťYour's cake looks great :)
OdpovedaťOdstrániťhttps://haftyagaty.blogspot.com/
Thank you!
OdstrániťAdinko, bábovka vypadá skvěle, seženu ty krovky a vyzkouším. Tedy fíku u ní mít nebudeme...
OdpovedaťOdstrániťNezobrazil se mi tvůj minulý příspěvek - vy jste nakonec nebyli na svatbě!!! To mě moc mrzí! Doufám, že vás už všechny nemoci opustili a jste fit! Kubík si to tedy vybral na dlouho, doufám!
Přeji hezké dny, Helena
Ďakujem Helenka za milé slová.
OdstrániťNie, nakoniec sme na svadbe neboli, Kubík bral antibiotiká a ešte to bolo aj vysoko infekčné, tak sme nechceli riskovať... ale som smutná, že som tam nemohla byť :-(
Kubík ochorel znova, tak sme celý týžddeň doma...
Snáď vám bude bábovka chutiť a figy by som Ti rada poskytla, ale asi by neprežili cestu :-)
Pekné dni aj tebe, pá
Ale smakowicie wygląda, mniam :)
OdpovedaťOdstrániťDziekuji :-)
OdstrániťĎakujem za receptík a Kubko nech sa rýchlo uzdraví♥
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za milý komentár a prajem pekný víkend ♥
Odstrániť