Vitajte!
Ďakujem za všetky komentáre k predchádzajúcemu príspevku.
A máme tu TUSAL za mesiac apríl. Ako ten čas letí...
Dnes som piekla aj nutellové pusinky na tortu, ktorú budem piecť koncom týždňa. Inak tieto pusinky bývajú hitom našich Vianoc :-) veľmi nám chutia.
A tu je jednoduchý recept.
Potrebujeme:
Elektrickým šľahačom vyšľaháme bielky so soľou takmer dotuha, postupne pridávame cukor, až bude hmota krásne hustá a lesklá. Nevadí, ak cukor nebude úplne rozpustený.
Vmiešame vanilkový extrakt /nemusí byť/ a už len nutellu, ktorú vmiešame asi tromi ťahmi :-) proste budú tam aj miesta iba s nutellou.
Lyžicou tvarujeme na papier na pečenie pusinky, väčšinou ich robím ale väčšie a pečieme v predhriatej rúre pri 120 °C 30 minút.
Rúru vypneme a necháme v nej pusinky asi hodinu vychladnúť. Skladujeme ich v dobre uzatvárateľnej nádobe. Pusinky sú zvonka chrumkavé a vo vnútri krémové a jemné, proste mňamka. A sú bezlepkové!
Pečiete aj vy pusinky? A ak áno, aké?
A ešte som včera v noci varila "púpavový med". Recept naň je tu
U nás už púpava odkvitla, túto sme nazbierali na Veľkej Javorine počas túry, aj krásne fialky...
Alexík pomocník musí byť všade :-) a očko už je lepšie, tak po troch týždňoch išiel dole golier., čo mu sa nesmierne tešil.
Prajem vám pekné májové dni,
A.
Ďakujem za všetky komentáre k predchádzajúcemu príspevku.
A máme tu TUSAL za mesiac apríl. Ako ten čas letí...
TUSAL 4/2018 |
Dnes som piekla aj nutellové pusinky na tortu, ktorú budem piecť koncom týždňa. Inak tieto pusinky bývajú hitom našich Vianoc :-) veľmi nám chutia.
A tu je jednoduchý recept.
NUTELLOVÉ PUSINKY
Potrebujeme:
- 3 bielka
- 200g kryštálového cukru
- štipka soli
- 1KL vanilkového extraktu
- 3 kopcovité lyžice nutelly
Elektrickým šľahačom vyšľaháme bielky so soľou takmer dotuha, postupne pridávame cukor, až bude hmota krásne hustá a lesklá. Nevadí, ak cukor nebude úplne rozpustený.
Vmiešame vanilkový extrakt /nemusí byť/ a už len nutellu, ktorú vmiešame asi tromi ťahmi :-) proste budú tam aj miesta iba s nutellou.
Lyžicou tvarujeme na papier na pečenie pusinky, väčšinou ich robím ale väčšie a pečieme v predhriatej rúre pri 120 °C 30 minút.
Rúru vypneme a necháme v nej pusinky asi hodinu vychladnúť. Skladujeme ich v dobre uzatvárateľnej nádobe. Pusinky sú zvonka chrumkavé a vo vnútri krémové a jemné, proste mňamka. A sú bezlepkové!
Pečiete aj vy pusinky? A ak áno, aké?
A ešte som včera v noci varila "púpavový med". Recept naň je tu
U nás už púpava odkvitla, túto sme nazbierali na Veľkej Javorine počas túry, aj krásne fialky...
Alexík pomocník musí byť všade :-) a očko už je lepšie, tak po troch týždňoch išiel dole golier., čo mu sa nesmierne tešil.
Prajem vám pekné májové dni,
A.