Stránky

Stránky

12 septembra 2016

Čučoriedková krehká bublanina / Blaubeeren kuchen

Kúpili sme čerstvé čučoriedky, z časti som urobila tento výborný koláč, je to náš najobľúbenejší.

Rozpis:
5 vajec
230 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
120 ml studenej vody
200 ml oleja
320 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva

POSTUP:
Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielka. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista, pridáme olej, vodu a múku rozmiešanú s práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka ho zmiešame s cestom. 
Vylejeme na plech a poukladáme ovocie podľa chuti. Ja som na cesto dala aj kôpky nesladeného hrudkovitého tvarohu, naň čučoriedky. 
Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C, približne 20-25 minút.
Kto sa chce inšpirovať, bublanina je krásne nadýchaná a jemnulinká ako pierko. Zjete kúsok a hneď si musíte zobrať ďalší :))) a u nás sa vždy zje takmer na posedenie :)))
Čučoriedkové smothie s tvarohom, banánom, medom a mliekom. Máte radi smothie?
Jedno voňavé srdiečko ako darček. Levanduľa na ňom je zo servítky, nestihla som ju vyšiť.
Kubík ma fotil pri fotení :-) Fotí stále a všetko...
Ďakujem za každú návštevu môjho blogu a za každý, každučký jeden komentár.
Zo srdca Vaša,
A.

Vielen Dank für eure Besuche und Kommentare!
Von Herzen,

Eure Aďka