Milé blogerky,
verím, že ste dnes prežili krásny a možno aj úspešný deň.
Dnes sa mi nechcelo stáť pri hrncoch a tak sme mali tento ľahký obed. Vyskúšajte, neoľutujete :-) Vhodné aj na rýchlu večeru.
V lete je to vynikajúce aj z čerstvých rajčín.
A tu je recept:
Potrebujeme:
1 malá červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 plechovka lúpaných krájaných rajčín
olivový olej
soľ
čierne korenie
hrsť čerstvých bazalkových listov
1PL cukru
1 malý pohár čiernych olív
parmezán
500g nok
POSTUP:
Cibuľu a cesnak olúpeme, cibuľu pokrájame na malé kocky, cesnak nasekáme nadrobno.
V hrnci rozohrejeme trochu oleja, orestujeme cibuľu, prisypeme cesnak a spolu krátko opečieme, pridáme rajčiny aj so šťavou, ochutíme soľou, korením a cukrom a pod pokrievkou dusíme. Po čiastočnom zredukovaní pridáme olivy a nasekané bazalkové listy a krátko spolu prehrejeme.
V osolenej vode uvaríme noky do zmäknutia, teda pokým nevyplávajú na povrch, zlejeme ich a premiešame s omáčkou. Jednotlivé porcie ozdobíme nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť!
Práve som dorobila bazový sirup. Kvety sa lúhujú až 48 hodín. Robím ho každý rok a ešte sa chystám aj na bazovú šťavu.
A samozrejme sa teším aj na vyprážané bazové kvety v cestíčku :-)
Robíte z bazy niečo aj vy?
Prajem vám pekný večer!
verím, že ste dnes prežili krásny a možno aj úspešný deň.
Dnes sa mi nechcelo stáť pri hrncoch a tak sme mali tento ľahký obed. Vyskúšajte, neoľutujete :-) Vhodné aj na rýchlu večeru.
V lete je to vynikajúce aj z čerstvých rajčín.
A tu je recept:
Noky s rajčinami a olivami
Potrebujeme:
1 malá červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 plechovka lúpaných krájaných rajčín
olivový olej
soľ
čierne korenie
hrsť čerstvých bazalkových listov
1PL cukru
1 malý pohár čiernych olív
parmezán
500g nok
POSTUP:
Cibuľu a cesnak olúpeme, cibuľu pokrájame na malé kocky, cesnak nasekáme nadrobno.
V hrnci rozohrejeme trochu oleja, orestujeme cibuľu, prisypeme cesnak a spolu krátko opečieme, pridáme rajčiny aj so šťavou, ochutíme soľou, korením a cukrom a pod pokrievkou dusíme. Po čiastočnom zredukovaní pridáme olivy a nasekané bazalkové listy a krátko spolu prehrejeme.
V osolenej vode uvaríme noky do zmäknutia, teda pokým nevyplávajú na povrch, zlejeme ich a premiešame s omáčkou. Jednotlivé porcie ozdobíme nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť!
Práve som dorobila bazový sirup. Kvety sa lúhujú až 48 hodín. Robím ho každý rok a ešte sa chystám aj na bazovú šťavu.
A samozrejme sa teším aj na vyprážané bazové kvety v cestíčku :-)
Robíte z bazy niečo aj vy?
Prajem vám pekný večer!