Stránky

Stránky

17 mája 2016

Noky s rajčinami a olivami a bazový sirup

Milé blogerky,
verím, že ste dnes prežili krásny a možno aj úspešný deň. 
Dnes sa mi nechcelo stáť pri hrncoch a tak sme mali tento ľahký obed. Vyskúšajte, neoľutujete :-) Vhodné aj na rýchlu večeru. 
V lete je to vynikajúce aj z čerstvých rajčín.
A tu je recept:

Noky s rajčinami a olivami

Potrebujeme:

1 malá červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 plechovka lúpaných krájaných rajčín
olivový olej
soľ
čierne korenie
hrsť čerstvých bazalkových listov
1PL cukru
1 malý pohár čiernych olív
parmezán
500g nok

POSTUP:

Cibuľu a cesnak olúpeme, cibuľu pokrájame na malé kocky, cesnak nasekáme nadrobno. 
V hrnci rozohrejeme trochu oleja, orestujeme cibuľu, prisypeme cesnak a spolu krátko opečieme, pridáme rajčiny aj so šťavou, ochutíme soľou, korením a cukrom a pod pokrievkou dusíme. Po čiastočnom zredukovaní pridáme olivy a nasekané bazalkové listy a krátko spolu prehrejeme. 
V osolenej vode uvaríme noky do zmäknutia, teda pokým nevyplávajú na povrch, zlejeme ich a premiešame s omáčkou. Jednotlivé porcie ozdobíme nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť!


Práve som dorobila bazový sirup. Kvety sa lúhujú až 48 hodín. Robím ho každý rok a ešte sa chystám aj na bazovú šťavu. 
A samozrejme sa teším aj na vyprážané bazové kvety v cestíčku :-)
Robíte z bazy niečo aj vy?

 Prajem vám pekný večer!