Všetkým oslávencom,
a teda aj nášmu dedému prajem k dnešným meninám všetko najlepšie!!!
Ešte včera som upiekla tvarohový krémeš, ktorí máme radi a na obed boli dnes zapekané plnené smrčky z hovädzím mäsom a syrom...
a teda aj nášmu dedému prajem k dnešným meninám všetko najlepšie!!!
Ešte včera som upiekla tvarohový krémeš, ktorí máme radi a na obed boli dnes zapekané plnené smrčky z hovädzím mäsom a syrom...
TVAROHOVÝ KRÉMEŠ
Potrebujeme:
1 lístkové cesto (už rozvaľkané aj s papierom na pečenie)
Plnka:
500g jemného tvarohu
500ml mlieka
150g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
1 Zlatý klas
1dcl oleja
1 celé vajce
3 žĺtka
3bielky
2PL kryštálového cukru
POSTUP:
Cesto rozprestrieme do plechu/pekáča, kraje cesta by mali byť trochu vyvýšené, aby plnka nevytiekla. Na cesto nalejeme plnku a dáme piecť pri 190C cca 45minút. Občas to skontrolujeme, upečené to bude vtedy, keď sa stred plnky nebude liať, ale bude pevný a cesto bude zlatavé. Potom navrch rozotrieme vyšľahaný sneh z bielkov a dáme ešte zapiecť na cca 10minút.
Prajem dobrú chuť!
A tu je náš obed (smrčky som naplnila zmesou z hovädzieho mletého mäsa, pečiva namočenom v mlieku, vajíčka, korenia, čerstvými bylinkami, čili pastou, strúhaným syrom, roztopeným maslom a navrchu posypané tiež syrom):
A malá chuťovka, hamburger na grile:
Na čom momentálne pracujem: