Milé dámy,
momentálne na tvorenie nemám veľa času, ale na pečenie si ho akosi vždy nájdem :-)
Náš valentínsky dezert bol tiramisu, zatiaľ náš favorit medzi zákuskami.
Týmto sa hlásim i do kuchárskej súťaže, ktorú vyhlásila Lenka na svojom blogu s heslom "vraž do toho kopu lásky": http://lenkavcelka.blogspot.com/2012/02/soutez-vraz-do-toho-kopu-lasky.html
A tu je recept:
TIRAMISU
400g dlhých piškót
500g mascarpone
4 žĺtka
3PL vody
200G jemného kryštálového cukru
4dcl silnej kávy
likér Amareto podľa chuti
kakaový prášok na posypanie
POSTUP: Žĺtky spolu s cukrom a vodou vymiešame do hustej peny, mne to trvalo cca 35 minút. Potom zašľaháme mascarpone a krém je hotový.
Piškóty namáčame v zmesi kávy a likéru a ukladáme do misy, na to vrstvíme krém a postup opakujeme podľa veľkosti misy. Vrch tvorí krém, ktorý husto posypeme kakaom. Dáme vychladiť, najlepšie do druhého dňa.
Dobrú chuť!
__________
Februar 2012
momentálne na tvorenie nemám veľa času, ale na pečenie si ho akosi vždy nájdem :-)
Náš valentínsky dezert bol tiramisu, zatiaľ náš favorit medzi zákuskami.
Týmto sa hlásim i do kuchárskej súťaže, ktorú vyhlásila Lenka na svojom blogu s heslom "vraž do toho kopu lásky": http://lenkavcelka.blogspot.com/2012/02/soutez-vraz-do-toho-kopu-lasky.html
A tu je recept:
TIRAMISU
400g dlhých piškót
500g mascarpone
4 žĺtka
3PL vody
200G jemného kryštálového cukru
4dcl silnej kávy
likér Amareto podľa chuti
kakaový prášok na posypanie
POSTUP: Žĺtky spolu s cukrom a vodou vymiešame do hustej peny, mne to trvalo cca 35 minút. Potom zašľaháme mascarpone a krém je hotový.
Piškóty namáčame v zmesi kávy a likéru a ukladáme do misy, na to vrstvíme krém a postup opakujeme podľa veľkosti misy. Vrch tvorí krém, ktorý husto posypeme kakaom. Dáme vychladiť, najlepšie do druhého dňa.
Dobrú chuť!
__________
Februar 2012