:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)



15 júla 2017

Čučoriedkový cheescake

...ráno som premýšľala, aký cheescake upečiem a potom ma napadol tento čučoriedkový. Bol namiesto torty pre nášho deda (teda môjho svokra) k dnešným 68. narodeninám. Keďže obsahuje minimum cukru, bol aj pre diabetikov :-)

Na korpus potrebujeme:
200 g maslovýxh sušienok
100 g rozpusteného masla

Náplň:
1 mascarpone
1 odtučnený jemný tvaroh
3PL medu
4 vajcia izbovej teploty
kôra z jedného citróna
čťava z polovice citróna
2PL zlatého klasu
250 g kyslej smotany
hrsť čučoriedok

Poleva:
1 šľahačková smotana
1 stužovač šľahačky

ovocie

POSTUP:
Sušienky rozmixujeme  alebo valčekom rozdrvíme. Maslo a sušienkovú zmes spolu zamiešame. Hmotu roztlačíme do okrúhlej formy, ktorej spodok sme vyložili papierom na pečenie,  priemer formy cca 26 cm. Korpus predpečieme pri teplote 180°C cca 10 minút. Potom ho necháme mierne vychladnúť.

Náplň:
Tvaroh a mascarpone vyšľaháme s medom, pridáme citrónovú kôru a šťavu z citróna. Po jednom zašľaháme vajíčka. Na záver zľahka primiešame kyslú smotanu, čučoriedky a Zlatý Klas.  Ja som dala aj 1KL vanilkovej esencie. Náplň rozotrieme na predpečený korpus. Spolu pečieme cca 60 minút (alebo podľa potreby). Náplň by sa mala jemne triasť, ale nemala by byť tekutá.
Cheescake necháme úplne vychladnúť a následne ho vložíme do chladničky min. na 4 hodiny, najlepšie na celú noc.

Na druhý deň okraje koláčika jemne nožom oddelíme od formy ale formu zatiaľ ponecháme. Šľahačkovú smotanu vymiešame so stužovačom a nanesieme na povrch. Ľubovoľne ozdobíme ovocím a dáme ešte na chvíľu do chladničky.
Ja som na povrch použila hrsť čučoriedok, ktoré som s trochou vody jemne rozvarila s 1PL levanduľového cukru a zahustila 1PL škrobu. Vlažné želé som naniesla na bielu šľahačku.
Prajem dobrú chuť!!!
Naša levanduľa mala spoločnosť :-)
Sukulent:
A motýlik pred našimi dverami:
Prajem vám krásny víkend a ďakujem za milé komentáre!
A.