:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)



10 januára 2016

Prekladané zemiakovo-špaldové pagáče

Ponúkam Vám recept na výborné pagáčiky. Dnes sme si na nich pochutili...

Potrebujeme:

200g hladkej špaldovej múky
300g polohrubej múky
2 žĺtka
350ml mlieka
100ml oleja
1KL soli
2/3 kvasníc
kryštálový cukor na kvások

okrem toho ešte

4 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke (cca 200g)
120g klasického masla
soľ
1 vajce na potretie
semienka na posypanie

POSTUP:
Z teplého mlieka, kvasníc a cukru urobíme kvások, ktorý vylejeme do misy s múkou, žĺtkami, olejom, soľou a jemne premiešame. Necháme cesto 10 minút odpočívať, potom ho poriadne vymiesime rukami a necháme 45 minút kysnúť.
Po uplynutí času cesto vyvaľkáme a nastrúhame naň studené maslo, potom zemiaky a posolíme. Raz preložíme a necháme 20 minút kysnúť. Po uplynutí času cesto opäť vyvaľkáme a zložíme ho do tvaru obálky a necháme 20 minút kysnúť, po uplynutí času postup ešte raz zopakujeme.
Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho pagáčiky, ktoré kladieme na plech pokrytý papierom na pečenie. Potrieme vyšľahaným vajíčkom a vrch posypeme podľa ľubovôle, ja som použila sezam, rascu, tekvicové jadierka a mak.
Pečieme pri 200C do ružova.
Prajem dobrú chuť!!! 

Z tejto dávky vyšlo 102 ks. 



9 komentárov:

  1. Vypadají úžasně, ráda vyzkouším :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adinko, páni, ty vypadají úžasně! Hned bych ochutnala!!!
    Budu si je muset upéct :o)
    Děkuji za recept, pa Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka,
      ďakujem za návštevu. A určite neoľutuješ...
      Pa,A.

      Odstrániť
  3. Ich verstehe zwar leider nichts, aber das sieht so fein und lecker aus Adka! :)
    Ist das Blätterteig, es sieht so aus.

    Liebe Grüße aus Bayern
    Gabriele

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ich verstehe zwar leider nichts, aber das sieht so fein und lecker aus Adka! :)
    Ist das Blätterteig, es sieht so aus.

    Liebe Grüße aus Bayern
    Gabriele

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Liebe Gabriele,
      danke für Dein Kommentar. Ja, hast Du recht, es war Blätterteig, mit Butter und Kartoffeln...

      Alles Gute,
      A.

      Odstrániť