:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)

23 apríla 2015

Špargľové menu / das Spargelmenü

Milí priatelia,
na úvod Vám ďakujem za Vašu priazeň a návštevu "u mňa".
Keďže je sezóna špargle, naše dnešné menu bolo práve s ňou. Teda polievočka bola z bielej a rizoto zo zelenej. A tu je link na špargľovú krémovú polievku (bez smotany).Mňam. :-) A tie syrové guľôčky Vás určite dostanú.
Špargľové rizoto s tarhoňou

Moja bylinková minizáhradka
ŠPARGĽOVÉ RIZOTO
Suroviny:
300g zelenej špargle
250g tarhone
700ml mäsového vývaru
2lyžice masla olej
100g výrazneho syra (napr.parmezán)
soľ
mleté čierne korenie
150g grilovaných farebných paprík
4PL petržlenovej vňate nasekanej
1 mladá cibuľka so zelenou vnaťou
lístky čerstvého tymianu
Postup:
Očistenú špargľu pokrájame na 3cm kúsky, vložíme ich do panvice, osolíme, na rozpustenom masle
 opekáme 2 minúty a odstavíme. Do hrnca dáme olej a tarhoňu a opekáme ju, kým nezhnedne. Podlejeme vývarom a dusíme na miernom ohni. Asi v polovici dusenia pridáme k tarhoni opečenú špargľu, cibuľku nakrájanú na kolieska, papriku nakrájanú na kúsky, podlejeme zvyšným vývarom a dusíme pod pokrievkou. Keď je tarhoňa takmer udusená, do hrnca dáme nastrúhaný syr a necháme ho rozpustiť. Vsypeme bylinky a okoreníme. Ozdobíme hoblinkami syra.
Dobrú chuť!
Pekný večer,
A.