:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)

20 marca 2013

Tortička pre oslávenca

16.3.2013 mal môj manželík narodeniny, tak dostal okrem iného i túto tortičku. Bola výborná, zožala veľký úspech. A tu je recept a prikladám pár fotiek. Inšpiráciu som našla u Lucii

Black and white alebo čokoládová torta s parížskou šľahačkou z bielej čokolády


Potrebujeme :
6 vajec
70 g polohrubej múky
150 g krupicového cukru
100g čokolády tmavej
1/2 prášku do pečiva
cca 50g kakaa, záleží od druhu, treba sa orientovať podľa farby

malinový lekvár - na potretie korpusu
Krém:
500 ml šľahačky
250g mascarpone
2 lyžice práškového cukru
100g bielej čokolády
2 stužovače
2 PL vanilková esencia

Na ozdobu:

50g bielej čokolády
50g tmavej čokolády

Na korpus si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny a pridáme roztopenú a vychladenú čokoládu. Vyšľahané bielka pomaly zamiešavame do žĺtkovej peny a postupne primiešavame aj múku s práškom do pečiva. Pečieme pri 160st, cca 20 minút. Overujeme pichnutím špajle.

Na parížsky krém si deň dopredu uvaríme šľahačku s bielou čokoládou a necháme dobre vychladnúť v chladničke. Na druhý deň ju vyšľaháme so stužovačmi a primiešame do osladeného mascarpone.
Vychladnutý korpus si 2x prekrojíme, potrieme kyslým džemom a dáme 1/3 krému, prikryjeme, nadžemujeme, potrieme krémom a prikryjeme. Vrch torty potrieme zvyšným krémom a posypeme hoblinkami čokolády a dáme stuhnúť.
Výborne drží tvar i na druhý deň.





                         
                           
                              A naše detičky :-)